Corek Otu Nedir

Çörek otları, insanlığa sunulan en büyük nimetlerden birisidir. Çiçek açma zamanına kadar su ister ve daha sonra su vermenize gerek kalmayan bir bitkidir. Normal toprak türlerinde yaşayabilmektedir. Kendi tohumlarından kendi kendini tekrar tekrar çoğaltır, büyür ve yeni çörek otları meydana getirebilir. Diğer tohum yağlarına göre de çok farklıdır ve az yağlı olmakla beraber yaklaşık %18 yağ bulunur.
İşte bu yağından bile çörek otunun her şeyinden yararlanabilir, faydalanabilirsiniz. Çörek otu yağının faydaları aslında saymakla bitmez. O kadar fazla faydası var ki her derde deva diyebiliriz. Yağ yakımına yardımcı olan çörek otu ayrıca burun tıkanıklarına da birebirdir.
Astım, alerjik durumlar, kabızlık sorununu çözer, öksürükler, uykusuzluklar, bronşit, bağırsak kurtları, yaraları iyileştirme özelliği daha onlarca faydası bulunmaktadır.
Aktarlardan da alabileceğiniz çörek otu yağı satışları hemen her aktar gibi şifalı bitkiler satan yerlerden bulabilirsiniz. Yalnız iyice araştırma yapın ki sahte değil, hakiki çörek otu yağını almaya özen gösterin. Bu yağ ile hastalıklarınıza şifa bulabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidrolik Kirici Nedir

3D Baski Hizmetleri

Uc Boyutlu Baski