Hidrolik Kaya Kiricilarin Calisma Prensibi

Hidrolik kaya kırıcıları, kayaları daha küçük parçalara ayırmak için kullanılan bir inşaat ekipmanıdır. Genellikle bir ekskavatör üzerine takılan ve ek teçhizat şeklinde olan bu kırıcılar, hidrolik prensibini kullanırlar. Baskılanmış hidrolik yağ hazneleri sayesinde yüksek basınç ve kuvvet uygulama özelliklerine sahiptirler. Taş ocakları ve yıkım işlerinde bir ekskavatör için en ideal techizattır. Genellikle, iki çeşit hidrolik kaya kırıcısı bulunur. Bunlar İç Valf ve Dış Valf tipleridir. Her iki tipin de piston, silindir gibi ortak bileşenleri vardır. Her iki tipteki hidrolik kaya kırıcıların da tüm makineleri destekleyici ön baş kısımları ve azot gazı içeren arka baş kısımları bulunur.

Hidrolik kaya kırıcıların kırma süreci hidrolik yağın haznede hareketi ile başlar. Piston yukarı hareket etmeye zorlanır ve bu hareket arka baş kısımdaki azot gazını sıkıştırır. Piston yukarı hareket etmesiyle yağ kanalı açılır ve yağ hazneye doğru akmaya başlar. Üstteki kuvvet, alttaki kuvvetten daha güçlü olduğu için valf makarası yukarı doğru hareket eder. Valf makarası yükseldikçe ve yağ kanalı açıldıkça azot gazı pistona basınç uygulamaya başlar. Tüm baskı çekiçleme kuvvetiyle kayaları yıkan araca doğru yönlendirilir. Çekiçleme enerjisinden doğan enerji kaybını hemen kompanse etmek için se akümülatör devreye girer.

Birçok kaya kırıcı, koruyucu ve uzun süre kullanımını sağlayıcı materyallerle kaplı halde gelir. Hidrolik kırıcıların bağlı olduğu inşaat ekipmanlarının yüksek güvenliği için birçok model tepesinde şok emicilerle gelir. Bu emiciler tüm mekanik kuvvetleri ve geri tepme enerjilerini absorbe eder. Ek olarak, şok emiciler kaya kırıcıların bileşenlerini de korurlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidrolik Kirici Nedir

3D Baski Hizmetleri

Uc Boyutlu Baski