Lokumun Bilinmeyen Faydalari

Lokumun görsel olarak dış görünüşü lokumun tipine özel ve verildiği şekil korumuş görünümde olmalıdır. Elastik yapıda olması gereken lokumun yapısı, parmak ile bastırıldıktan sonra tekrar eski şeklini alabilmeli, ağızda yumuşak ve aynı zamanda kaygan olarak hissedilmelidir. Eğer size bu bahsedilen püf noktaları veriyorsa o lokumun tadına doyum olmayacaktır. Gerçek kalitedeki Türk lokumu vücudu zinde tutar. Lokum doktorların böbrek hastalarına önerdiği mükemmel bir besindir. Özellikle vanilyalı ve kakaolu lokum çok kalori almadan söz ettiğimiz atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardım eder. Bunun yanında, lokum külüstür zamanlardan beri yara ve çıbanları tedavi etmek içerisinde kullanılmaktadır. Bunun ne ölçüde sıhhatli bulunduğu ile ilgili şüpheye düşmeniz normal. Ancak ‘eski toprak’ diye deyim ettiğimiz büyüklerimiz seçenek olarak hala bu tür uygulamalara devam etmektedir. Kültürümüzde bayramların vazgeçilmez ikramı olan lokum, Türk kahvesiyle birlikte de servis edilmektedir. Lokum kararında tüketildiği sürece sağlıklı ve besleyici bir tatlıdır. Lokumun içine konulan Antep fıstığı ya da ceviz gibi malzemeler kalori değerini arttırsa da daha fazla enerji verir. Bununla beraber birçok ünlü ressamlarımız konsantrasyonunu yükseltme amacıyla lokum yemeyi tercih ederek pozitif sonuçlar almışlardır. Gerek kahve yanında atıştırmalık olarak gerekse evimize gelen misafirlere bir ayrıcalık göstergesi olarak tercih edilmektedir. Türk lokumu özellikle kız isteme merasimlerinden bayramlarda doğum sonrası gelen misafirlere ikram amaçlı süslenerek masalarda yerini almaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidrolik Kirici Nedir

3D Baski Hizmetleri

Uc Boyutlu Baski