Tugla Fiyatlari

Genellikle dikdörtgen şeklinde olan tuğla, çeşitli kurutulmuş balçık ve kil şeklinde olan topraklardan elde edilir. Harç ile beraber tuğla, birbirine bağlanarak inşaat malzemesi olarak kullanılmaktadır. İnşaat alanında vazgeçilmez olan tuğla, özel ocaklarda pişirilerek yapılır.

Tuğlanın tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Mısırlı zamanlarından dahi eskiye dayanan tuğla, birçok alanda hayati önem taşımış ve insanların birçok lehine çeşitli alanlarda işe yaramıştır. Günümüzde teknoloji ile birleşen tuğla, yapısı daha sağlam, kaliteli ve daha kolay bir şekilde yapılmaktadır. Önce kurutularak ve daha sonra pişirilerek meydana gelen tuğla, modern ve kaliteli tesislerde üretilmeye devam etmektedir.

Özel makineler yardımı ile topraklar filtrelenerek geçiyor ve sağlam olacak şekilde tuğlalar hazırlanıyor. Tuğlanın sert olabilmesi ve pişmesi için ise yaklaşık 1.200 dereceye kadar ısıya maruz kalıyor. Tuğla fiyatları ise tuğlanın yapıldığı toprağın kalitesi ve tuğlanın kalitesine göre değişiklik gösterebilmektedir. Özel fırınlar sayesinde yapılması daha kolay olan tuğla, Osmanlı zamanı teknolojisi sayesinde gelişmiş ve günümüz teknolojisi ile birleşerek daha kaliteli tuğla malzemeleri ortaya çıkmaya başlamıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidrolik Kirici Nedir

3D Baski Hizmetleri

Uc Boyutlu Baski