Namaz Hakkında Önemli Bilgiler

İslam'ın şartlarından biri de namazdır. Kur'an-ı Kerim göre namaz Allahu Teala (cc) anarak teslimiyetin gösterildiği bir ibadet biçimdir. Namaz Allahu Teala (cc) ulaşmada ve onun rızasını kazanmada en önemli ibadettir. İnsanlar günün belirli saatleri belirtilmiş olan zaman aralıklarında namaz ibadetlerini gerçekleştirebilmektedir. Namazında belirli kuralları, kılınma şekli ve ibadet anında okunması gereken duaları vardır.

Türkçe’ye namaz olarak tercüme edilen bu kelime salât, Arapça dilinde ise “duâ etmek, övmek, tâzim etmek” gibi birçok anlamlara gelir. Yüce Allahu Teala (cc) namazı insanlara ilk olarak elli vakit olarak farz kılmış, sonra onu bir günde ve de gecede yani 24 saatte beş vakte indirmiştir. Namaz, fiiliyatta beş olmakla birlikte mizanda ise ellidir.

Allah Teâlâ şöyle buyuruyor:
“Şüphesiz ki Ben; Allah’ım! Benden başka hiç bir ilâh yoktur. Öyleyse Bana ibadet et ve Beni anmak için namaz kıl!” (Tâhâ, 14)

“Ey iman edenler! Rükû edin, secde edin, Rabbinize kulluk edin, hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz.” (Hac, 77) 

Yukarıdaki ayetler, namazın insanlar için ehemmiyetinin yanı sıra o büyük mânâsını da göstermektedir. Namaz, yüce Allahu Teala (cc) ile bir buluşma ve O’na münâcât haline etmektir. Namaz bir kurtuluştur. Namaz insanın Allahu Teala (cc) olan sorumluluğu ve O’nın rızası için bir fırsattır.

Sizlerde namaz, dualar, hadis, Kuran-ı Kerim, İslam tarihi, Osmanlı tarihi, Risale-i nur ve esmaül hüsna hakkında bir çok bilgiye www.nukteler.com sitesinden kolayca ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidrolik Kirici Nedir

3D Baski Hizmetleri

Uc Boyutlu Baski