Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Nedir?

Enerji kimlik belgesi, 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve buna kanuna bağlı olarak çıkartılan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğine göre ilgili tüm binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının en etkin ve en verimli şekilde kullanılmasını, olası tüm enerji israfının önlenmesini ve çevrenin en iyi şekilde korunmasını sağlamak için bir binanın gerekli en az enerji ihtiyacını ve bir binanın enerji tüketim sınıflandırmasını, o yapının sera gazı salımı seviyesini, bina yalıtım özelliklerini ve binada uygulanan ısıtma veya soğutma sistemlerinin toplam verimi ile ilgili tüm bu bilgileri içeren bir belgedir. Semtrio sizlere Enerji Kimlik Belgesi (EKB) konusunda detaylı bilgileri ve tüm ihtiyaç duyulan süreçleri en iyi şekilde sunmaktadır. Semtrio mevcut binalar ve yeni binalar olmak üzere gerekli olan tüm binalara Enerji Kimlik Belgesi (EKB) düzenlemeye yetkilidir.

Binanın enerji performansını etkileyen birçok farklı faktör vardır. En önemli faktörlerden biride binanın yalıtım ve bina ısıtma veya bina soğutma sistemlerinin verimliliğidir. Eğer sizlerin de binalarınıza yalıtım yani mantolama işlemi yapıldıysa enerji kimlik belgesinde yani EKB de yer alan enerji sınıfı daha iyi derecelendirilecektir. Enerji Kimlik Belgesi (EKB) de enerji performansını belirten birbirinden faklı derece harfleri vardır. Bunlar A, B, C, D, E, F, G harfleridir. Enerji Kimlik Belgesinde A harfi binalarda en iyi enerji performansını belirtirken, G harfi ise binalarda en kötü enerji performansını belirtmektedir.

Sizlerde Enerji Kimlik Belgesi (EKB) hakkında detaylı bilgi edinmek ve binanıza bu belgeyi almak için www.semtrio.com/enerji-kimlik-belgesi gelebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidrolik Kirici Nedir

3D Baski Hizmetleri

Uc Boyutlu Baski