Mersin TYT-AYT Kursları

Eski sınav sisteminde YGS-LYS olan sınavların adı değişerek TYT-AYT sınavları olmuştur. Bu sınavlar öğrencilerin yüksek öğretime geçiş sınavlarıdır. Üniversite kazanmak ve istedikleri üniversitelere gitmek isteyen tüm öğrenciler TYT ve AYT sınavlarına girerek aldıkları puanlara göre tercih yapabilmektedirler. TYT yani Temel Yeterlilik Testi, öğrencilerin temel alandaki yeterliliklerini ölçen birinci oturum sınavıdır. Bu sınava herkes girdiği için ve birinci oturum sınav olduğu için Türkçe ve Matematik ağırlıklı sorulardan oluşmaktadır. Temel Yeterlilik Testinde 40 soru Türkçe, 40 soru Matematik, 20 soru Sosyal Bilimler ve 20 soru Fen Bilimleri olmak üzere toplam 120 soru vardır. Sınava giren tüm öğrenciler bu 120 soruyu 135 dakika içinde cevaplamaları istenmektedir. Tabi ki öğrencileri başarılı sonuçlar alabilmeleri ve istediklerini üniversiteleri girebilmeleri için Mersin TYT AYT kursları gibi profesyonel eğitim kurumlarından kaliteli dersler alması her zaman gerekmektedir. Eğitim kalitesi kadar öğrencinin de istekli olması ve verilen tüm dersleri başarılı şekilde çalışması gerekmektedir.

AYT yani Alan Yeterlilik Testi sınavı ise öğrencilerin kendi alanlarındaki durum ve başarısını ölçen ikinci oturum sınavıdır. AYT'de yani Alan Yeterlilik Testi dediğimiz sınavda 40 soru Türkçe, 40 soru Matematik, 40 soru Sosyal Bilimler ve 40 soru Fen Bilimleri olmak üzere toplamda 160 soru vardır. AYT sınavı 180 dakika süresi olan bir sınavdır. Toplam sınav puanında; TYT puanının %40'ı AYT puanının ise %60'ı bu puana etki edecektir. Bu süreçte ilk sınav olana TYT'den 150 baraj puanını başarılı şekilde geçen öğrenciler ikinci sınava yani AYT sınavına girmeye hak kazanacaktır. Ayrıca AYT'de ise 180 baraj puanının başarılı şekilde geçilmesi durumunda öğrenciler 4 yıllık üniversite yani lisans tercihi puanlarına göre yapılabilecektir. Bu süreçte sizlerde Mersin kurs gibi profesyonel eğitim kurumlarından destek alabilirsiniz.

Ayrıca iyi bir liseye gitmek iyi bir gelecek demektir. Bu yüzden sizlerde çocuklarınızın Mersin LGS kursu ile nitelikli ve kaliteli bir lise kazanabilmesi için en iyi eğitimi aldırabilirsiniz. Daha fazla bilgi ve sormak istedikleriniz için www.mersingencakademi.com adresine girebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidrolik Kirici Nedir

3D Baski Hizmetleri

Uc Boyutlu Baski