Essilor Camlar ve Kaplama Özellikleri

Opt. Dilek SARVANLIOĞLU yazdı: Essilor Camlar ve Kaplama Özellikleri

                Bu makalemizde, Marka Adası Optik olarak İzmir bölge bayisi olduğumuz Fransız Essilor Crizal Camlardan biraz bahsetmek istiyorum..

Net görüşün önündeki yansımalar, çizikler, lekeler, su damlacıklar, toz ve UV gibi 6 engelle baş eden yüksek performans serisi Crizal kaplamalar,

-Crizal ALİZE UV   -Crizal Forte UV  -Crizal Sapphire UV -Crizal Prevencia

Olarak kişinin numaraları ve kullanım alanlarına göre dörde ayrılır.

Crizal ALİZE UV

                Serinin ilk ürünü olmakla birlikte tek odaklı camlarda en çok tercih edilen kaplamasıdır. Crizal Alize miyop, hipermetrop ve ya astigmat gibi görme kusurlarında standart anti-refle kaplamalı camlara göre %60 daha iyi performansla net görüşü desteklediği kanıtlanmıştır. Crizal Alize’nin 25 E-SPF UV koruması bulunmaktadır. Göze giren zararlı yapay ve ya doğal kaynaklı ışık ışınlarının engellemesinde büyük rol oynar.

Crizal Forte UV

            Forte kaplama Alize’den farklı olarak içeriğinde kristal cam hammaddesi olan silisyum kaplama içerir. Silisyum camın elektriklenip toz tutmasını engellediği gibi, silme kaynaklı çizik oluşumunu engellemede de oldukça etkilidir. Crizal Forte kaplama özellikle bebek veya çocuk görme kusurlarında tavsiye edilmektedir. Leke ve toz tutmayan yapısı sayesinde gözlük kullanımına yeni başlayan çocuklarda toz ve ya lekeye bağlı kullanımsal kaynaklı çiziklerin önüne geçmektedir. Aynı zamanda tozlu ortam çalışanlarında da tercih edilmektedir. Crizal Forte kaplama 35 E-SPF UV korumasına sahiptir.

Crizal Sapphire UV

            Crizal Sapphire serinin en son çıkan cam kaplamasıdır. Sapphire kaplama ise yansıma, toz ve leke tutma konularında Crizal Alize kaplamaya oranla %95 daha başarılıdır. Sapphire kaplama, kaplamaların renk yansımalarından rahatsız olan kişiler için şeffaf olarak tasarlanmıştır. Üzerinde yer alan çok açılı yansıma engelleme ile gece araç farlarının yarattığı kamaşmayı önlemektedir. Sapphire kaplamanın 35 E-SPH UV koruması mevcuttur.

Crizal Prevencia

            Crizal serisinin mavi-mor ışık yüksek korumalı tek camıdır. Prevencia kaplama 550 nm sınırındaki zararlı mavi ışığın görme alanına ulaşmasını engellerken, yararlı mavi ışığın ise ulaşmasını sağlar. Buradaki en önemli konu piyasada blue blocker tarzında bulunan camlar yararlı mavi ışığında göze ulaşmasını engellediği için vücudumuzda mutluluk hormonu adı verilen seratonin hormonunun üretilmesini engellediği için kişide baskın uyku hali yaratmaktadır. Prevencia kaplamada ise böyle bir durum söz konusu değildir. Prevencia kaplama gözde katarakt ve ya sarı nokta gibi hastalıkları önlemede oldukça etkilidir, özellikle tavsiye edilir. Sizlerde essilor cam ve benzeri ürünler için hemen siteye girebilirsiniz.
                                            





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidrolik Kirici Nedir

3D Baski Hizmetleri

Uc Boyutlu Baski