Doğum Çatlaklarından Kurtulmak

Hamilelik döneminde hormonlar adeta vücudumuzu ele geçirir. Duygusal durumumuzdan tutun da cildimize, saçımıza kadar neredeyse her zerremizin yapısı değişkenlik göstererek bizleri ilginç durumlarla yüzleştirir. Ancak bu dönemde vücudumuzdaki yoğun hormonal değişikliklerin sonucunda hırpalanan vücudumuz bizlere mucizevî bir hediye verir: Bebeğimiz. Bebeğimize kavuşacağımız o uzun yolculuk ise cildimizde bazı mucizevî olmayan izler bırakır. Evet, doğum çatlakları! Eğer siz de çatlak giderme yöntemleri nelerdir merak ediyor ve cildiniz için kalıcı sonuçlar istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Doğum çatlakları nasıl geçer merak ediyorsanız öncelikle bilmeniz gereken şey bu dönemde vücudunuzda nasıl ve neden çatlak oluştuğudur. Genel anlamda vücudun ani değişimlere maruz kalmasıyla cildin gerilip tekrar kendini bırakması sonucunda ciltteki bağlayıcı liflerin bir kısmında kopmalar yaşanır ve iç kısımdaki yırtık dışarıdan cilt üzerinde çizik şeklinde bir görüntü yaratır. Bu çatlaklar ise yeni doğum yapmış her anneyi üzer. Bilmeniz gereken ikinci şey ise Stria-stop yöntemidir. 

Cilt altı yağ dokusunun fazla olduğu kalça, basen, karın, meme ve dekolte bölgelerinde meydana gelen çatlaklarla savaşan Stria-stop doğum çatlaklarından kurtulmanıza yardımcı olan çatlak tedavisi ile kötü görünüme sebebiyet veren bu çiziklerle vedalaşmanızı sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidrolik Kirici Nedir

3D Baski Hizmetleri

Uc Boyutlu Baski