Penetrasyon Testi Firmaları

Penetrasyon testlerinde, gerçek dünyadaki siber suçlular tarafından kullanılan yöntemler bir kurumun bilgi altyapısına sızma testi yapan firmalar sızmaya ve ele geçirmeye çalışılmaktadır. Bu nedenle, sızma testi Pentest gerçekleştiren güvenlik görevlileri, bir bilgisayar korsanı gibi düşünerek ve sızma ve yakalama senaryoları uygulayarak, saldırganların yapabileceği tüm yöntemleri deneyerek gerçek bir saldırı ile karşılaşıldığında sistemin savunmasız noktalarının onarılmasını ve güvenliğin sıkılmasını sağlar. Penetrasyon testi yapan firmalar, sızma testlerinde, lisanslı veya açık kaynak araçların yanı sıra otomatik tarama araçlarının, kuruma özgü manuel testlerde, tüm zayıflıklar mümkün olduğunca tanımlanmaya ve düzeltilmeye çalışılmaktadır.

Penetrasyon testi birçok önemli hususu vardır. Örneğin; Kurumun güvenlik politikalarının ve kontrollerinin etkinliğinin test edilmesi ve denetlenmesi, standartlara uygunluk için veri toplayan denetim ekiplerine kullanılabilir veri sağlama, bilinen güvenlik açıklarına uygun yamaların uygulanmasının sistematikleştirilmesi, kuruluşun ağlarında ve sistemlerinde var olan riskleri ve tehditleri ortaya çıkarmak, güvenlik duvarları veya yönlendiriciler ve web sunucuları gibi ağ güvenlik cihazlarının verimliliğini değerlendirmek, gelecekteki saldırıları, sızma ve sömürüyü önlemek için alınabilecek önlemleri belirleyen kapsamlı bir plan sağlamak gibi birçok önemli etkene sahiptir.

Secromix firmamız sayesinde, uygun sızma testi fiyatları ile test yaptırmadan önce karşılaşabileceğiniz belirli tehditleri ortaya çıkaracak bir risk değerlendirmesi yapılmaktadır. Secromix firmamızdan güvenli ve kaliteli hizmet almak için secromix.com siteye giriş yapmanız yeterlidir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidrolik Kirici Nedir

3D Baski Hizmetleri

Uc Boyutlu Baski