Adana Velayet Davası Avukatı

Velayet davası; çocuğun velayeti kendisinde olmayan eşin diğer eşe karşı açmış olduğu bir aile hukuku davası türüdür. Velayet davası, aile mahkemesi bünyesinde açılmaktadır. Velayetin kaldırılması ve değiştirilmesi şartları oluşmadıkça, ana ve babanın velayet görevlerine müdahalede bulunulamaz. Ayrılık ve boşanma durumunda velayetin düzenlenmesinde hedeflenen amaç, küçüğün ileriye dönük yararlarıdır. Başka bir ifadeyle, velayetin düzenlenmesinde asıl amaçlanan küçüğün yararını gözetmek ve geleceğini güvence altına almaktır. Velayetin değiştirilmesine ilişkin istem incelenilirken ebeveynlerin arzu ve tercihlerinden ziyade çocuğun üstün yararı göz önünde tutulur.

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 337, 340, 342 ve 346. maddeleri doğrultusunda velayet, çocukların bakım, eğitim, öğretim ve korunması ile temsile ilişkin vazifelerini kapsamaktadır. Velayet, aynı zamanda ana ve babanın velayeti altında bulunmakta olan çocukların kişiliklerine ve mallarına yönelik ödevleri, hakları, yetkileri ve yükümlülükleri de barındırmaktadır. Ana ve babanın çocukların kişiliklerine yönelik hak ve ödevleri, bilhassa çocuklarına bakmak, geçimlerini sağlamak, onları görüp gözetmek, yetiştirilmelerini ve eğitimlerini gerçekleştirmektir. Bu bağlamda ana ve babanın sağlayacağı eğitimle çocuğu; istenilen şekilde dürüst, iyi ahlâk sahibi, kötü alışkanlıklardan uzak, çalışkan ve bilgili bir insan olarak yetiştirmek hak ve yükümlülüğü bulunur.

Avukat Hasan Koç Hukuk Bürosu, iş disiplini ve düzenli iş takibiyle müvekkillerine iş yaşamında katma değer sağlamayı amaçlar; doğru değerler, çalışma kültürü ve ilkeleriyle daima sürdürülebilir başarıyı hedefler. Verilen kaliteli hizmet ve müvekkillerin memnuniyeti, büro açısından en önemli ve kritik faktörlerdendir. Velayet davası, eşler ve çocuklar arasındaki miras davası, nafaka yükümlülükleri, soy bağı kurulması, anlaşmalı ve çekişmeli boşanma avukat ve çok daha fazla konuda hizmet veren bir hukuk bürosu arayışı içine girildiyse Avukat Hasan Koç Hukuk Bürosu'na gelinip kapsamlı bilgi alınabilir veya hasankochukukburosu.com adresli sitemiz ziyaret edilip bu konulara ilişkin doğru fikirler edinilebilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidrolik Kirici Nedir

3D Baski Hizmetleri

Uc Boyutlu Baski