Şirketin Vergi Borcundan Şirket Ortağı Sorumlu mudur?

Günümüzde özellikle de özel sektör kapsamında insanlar şirketler kurarak kendilerine de şirket ortağı aramaktadırlar. Buna göre birkaç kişi bir araya gelerek oluşturduğu ve neticesinde de ortaya sermaye koyduğu bu gibi projelerde çeşitli sorumlulukları da yerine getirirler. Anca bilinmeyen sebeplerden ötürü şirket vergi borcu taşıyabilir. Peki, şirketin vergi borcundan şirket ortağı sorumlu mudur? Şirkete ortak olmanız şirketin vergi borcundan muaf olmanız anlamına gelmemektedir. Buna göre sizler de bir ortak olarak bu gibi vergi borçlarından sorumlu tutuluyorsunuz. Ancak bu gibi durumlarda şirket ortaklarının çok da karamsar olmasına gerek yoktur. Çünkü vergi dairesi tarafından borçlar için sorumlu tutulmanız bu vergi borcunu ödeme zorunluluğunu taşıdığınız anlamına gelmemektedir.

Ancak burada şirket ortağının da çeşitli yaptırımlarda bulunması gerekmektedir. Nitekim böyle bir karar alındıktan ve borç çıktıktan sonra 15 gün içerisinde şirket ortağının dava açması gerekmektedir. Eğer dava açılmazsa bu süre zarfında vergi borcunu kabul ettiği de anlaşılmaktadır. Sizlerin de bu gibi durumlara karşı mutlaka sorumlu davranarak dava açmanız gerekmektedir. Aksi taktirde belirttiğimiz üzere herhangi bir savunma durumunuz olamayacağı gibi borcu da kendi üstünüze kabul etmiş olursunuz. Sadece dava açmak da yetmeyebilir. Nitekim 15 gün içerisinde dava açan kişilerin vergi idaresi banka hesaplarına ya da araba ve ev üzerine de haciz koyabilir. Bunun önlenmesi için de dava açılırken dava dilekçesinde yürütmenin durdurulmasını talep etmeniz gerekmektedir. Bu tür durumlar hakkında detaylı bilgi almak için sizlerde online hukuk danışmanlığı hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Bu gibi mağduriyet yaşayacağınız durumlarda mutlaka hukuk kurallarına güvenerek hareket etmelisiniz. Aksi takdirde haklı olduğunuz davalarınızı resmiyette kazanamaz olup mağduriyetinizi de sürdürmek zorunda kalabilirsiniz. Bu gibi durumlarda tanıdığınız ya da alanında uzman olan avukatlar ile beraber hareket etmek en sağlıklı yöntemdir. Sizlerde bu tarz bilgiler için sitemize gelerek online avukata soru sor seçeneği ile merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.  

Diğer yazılarımıza göz atmak ister misiniz? Benzer yazılarımız:

- Dikkat! Tapulu Arazinizden Orman Çıkabilir!

- Özel Esaslara (Kod'a) Alındım, Nasıl Çıkarım?

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidrolik Kirici Nedir

3D Baski Hizmetleri

Uc Boyutlu Baski