Penetrasyon Testi Nedir?

Günümüzde siber suçlular tarafından pek çok kurumun bilişim altyapısına sızma eylemi gerçekleştirilebilmektedir. Siber suç kısmına giren bu eylemlerde kurumların önemli bilgilerinin elde edilmesi ve suçlular tarafından kurum aleyhine kullanılabilir olması çok büyük riski beraberinde getirmektedir. Penetrasyon testi bilişim altyapısında yer alan bilgilerin ele geçirilip geçirilmediği hakkında detaylı bilgiye sahip olmak adına alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir.

Sızma testi olarak adlandırılabilecek olan Penetrasyon testinde tüm detaylar düşünülmektedir. Bir hacker gibi düşünülerek sisteme sızma eylem ve senaryolarının uygulanması sonrasında saldırganların deneme olasılığı olan tüm faaliyetler düşünülür. Riskin ortadan kaldırılması adına oldukça önemli olan bu aşamada bir saldırı ile karşılaşılması durumunda sistemde açıklık olup olmadığı belirlenir. Penetrasyon testi ile ise sistemdeki açıklıklar bulunarak eksiklikler ortadan kaldırılır. Siber suçlar kapsamına giren veri kaçırmalarından ise bu şekilde korunma sağlanır.

SecroMix sizler için sunduğu penetrasyon testinde kurumunuzun herhangi bir zarar görmemesi adına oldukça profesyonel bir çalışma gerçekleştirmektedir. Olabilecek tüm senaryolar göz önünde bulundurulur ve herhangi birinin gerçekleşmesi durumunda veri kaçırılması engellenir. SecroMix'in sizler için verdiği hizmette özel manuel testler, lisanslı kodlar, özel programlar kullanılmaktadır. Sizlerde daha fazla bilgi almak için hemen secromix.com sitesine gelebilirsiniz.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidrolik Kirici Nedir

3D Baski Hizmetleri

Uc Boyutlu Baski