Dry Aged Dolabı Ürünleri

Teknolojinin hayatımıza girmesi ile birlikte kullanım sağlanan teknolojik cihazların çeşitliliği arttırılmış, ihtiyaca yönelik pek çok ürün çeşidi piyasadaki yerini almıştır. Yeni nesil et dolabı modellerinden biri olan dry aged dolabı etin lezzetini kaybetmeden yumuşak kalması amacı ile kullanılan teknolojik bir üründür. Dry aged işlemi kuru dinlendirme anlamına gelen bir işlemdir ve günümüzde pek çok restoran ve lokanta bu işlem sayesinde müşterilerine daha lezzetli yemekler sunabilmektedir. Dry aged işlemi için kullanılan dry aged dolabı ile kuru dinlendirme işlemi yapılan etlerin piyasa değeri diğer et çeşitlerine göre daha maliyetlidir. Bunun sebebi ise kuru dinlendirme işlemi sayesinde etin son derece lezzetli ve taze kalabilmesidir.

Dry aged yani kuru dinlendirme işlemi ilk olarak Amerika'da uygulanmaya başlamıştır. 1920'li yıllarda uygulanmaya başlanan bu işlem sayesinde et daha yumuşak ve daha lezzetli bir kıvama gelmektedir. Dry aged işleminin yapılacağı et dinlendirme dolabı belirli özelliklere sahip olmalıdır. Gereken özelliklere sahip olan dolaplarda yaklaşık 28 gün boyunca dinlendirilen etler, dış katmanındaki yoğun yağ tabakası sayesinde içerisindeki suyunu muhafaza etmekte ve ete lezzet katan bu et suyu sayesinde daha lezzetli bir et deneyimi sunmaktadır. Günümüzde kasap, restoran, lokanta ve et tesisleri gibi alanlarda sıklıkla tercih edilen bu dolaplar sayesinde daha lezzetli et ürünlerine sahip olunmaktadır. Hemen ürünleri incelemek ve sipariş vermek için dogasogutma.com adresine gelebilirsiniz.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidrolik Kirici Nedir

3D Baski Hizmetleri

Uc Boyutlu Baski